vrijdag 18 maart 2011

Jij hebt een steen verlegd...

Lieve, indrukwekkende Vriend. Er resten ons nog een paar dagen, hooguit weken en dan is het fysiek over. Viking uit Scandinavië, van oorsprong Australiër, wereldreiziger, pedagoog, Bourgondiër en vooral Vriend. Onze ontmoeting kwam tot stand door vriendschap en passie. Wij bezochten meermalen jouw kindcentrum in Stockholm, waar in iedere vezel voelbaar is waar het werkelijk om draait in het leven: Vriendschap en samen mogen groeien. Je reisde heel Europa rond om te luisteren, te kijken, te leren en je verhalen te vertellen. En zo heb je ook bij ons veel vrienden gemaakt. Sterker nog: Je vertelde mij wat voor een bijzondere plekken en mensen er in Nederland zijn en maakte dat zich onzichtbare draden sponnen tussen mensen over de grenzen van scholen en landen.
Gesprekken met jou kenmerkten zich door passie voor het leven, liefde voor kinderen en een grenzenloze houding om je in te zetten voor het goede, voor dat wat nodig is.

Jouw pedagogische voetafdruk is indrukwekkend, niet meetbaar, maar herkenbaar in alle mensen die jou ontmoet hebben en kort of lang met je hebben opgetrokken. Dank je wel voor wie je bent, voor wat je hebt gedaan en voor jouw indrukwekkende zijn!

Wilma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten