zondag 30 januari 2011

En je score is

Mijn lichtvoetige nichtje van 4 danst door het leven. Haar blonde krullen springen alle kanten op en ze betovert ons iedere keer. Sinterklaas heeft een geweldig cadeau voor haar gevonden. Een Nintendo Wii spel waarbij je kunt zingen en dansen op bekende liedjes. De microfoon en gevoeligheid van de handgrepen maken dat je contact maakt met het spel op de tv. En dat je avatar meedanst en zingt voor publiek en jury.
Kaasje voor prinsesje. Vol overgave zingt en swingt ze “Alles is liefde” voor een virtuele jury. Vier jaar en dan al zo kunnen dansen en zingen! Wij zijn ontroerd en geraakt.
De virtuele jury is ook geraakt, zij het niet zo positief. Na het optreden klinkt applaus van het publiek en dan komt het jurycommentaar in het Engels. “What a disaster!” “Please go home!” “Verveel ons en jezelf niet langer en ga gauw naar huis.” Score: Een 2! De avatar van mijn nichtje kijkt boos en teleurgesteld en druipt af.
“Waarom kijkt mijn poppetje niet meer blij?” vraagt nichtje verbaasd. Snel klikken we op het volgende liedje. “Omdat ze snel verder wil zingen en dansen, en niet wil wachten”. Ze danst en zingt de sterren van de hemel. Hopelijk nog heel lang!

(c) Wilma van Esch
Wilma van Esch (1966)  is projectleider van het expertisecentrum E.G.O. Nederland, eindredacteur van het tijdschrift Egoscoop en voorzitter van het docentennetwerk Jonge Kind. Zij verzorgt (inter-)nationaal  lezingen, tweedaagses, studiereizen, trainingen en workshops voor leerkrachten,  schoolleiders en docenten HBO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten