maandag 8 januari 2018

Mopperkonten

Ik schrik wakker, de vuilniswagen rijdt door onze buurt. We hebben nieuwe containers en een nieuwe ophaalplanning. Het zit nog niet in mijn systeem. Ik trek m'n ochtendjas en badslippers aan en spurt naar buiten. Mooi, net op tijd.

Buiten is het druk, er zijn meerdere mensen op straat. Het gemopper is niet van de lucht. Het gaat over containers, over hoe en waar ze moeten staan. Over dat er vorige week een container is blijven staan. Dat het eigenlijk niet kan zo. Er is géén plek voor containers én auto's. En daaaaaar zou de gemeente toch ook allang actie op hebben moeten zetten. Maar niks hoor. Ho maar. Nergens kun je je auto fatsoenlijk kwijt. En waar láát je ze, die veelkleurige kliko's. Mopper de mopper de mopper.

Ik verontschuldig me, voor mijn ochtendjas en m'n ontplofte haar. Ik groet de mopperaars met een lieflijke glimlach en trek mijn direct geleegde container weer mee. Mooi, dit nieuwe systeem. Heb ik dat ook weer eens van dichtbij gezien.

Mopperkonten die je verongelijkt meetrekken in hun ongenoegen, pfff… Ik heb nog steeds de indruk dat wij in een fantastisch land wonen. De gemeente zet een nieuw afvalscheidingsbeleid in. Kondigt de kliko-wissel aan, heeft een hulpnummer voor mensen die het niet snappen, komt keurig je kliko's brengen en de oude ophalen. Heeft een kalender online staan, die je hoepsefloeps in je outlookagenda kunt ploppen. Op feestdagen is er een ander ophaalmoment, gewoon omdat er écht nagedacht is over je afval. Jouw afval, ons afval! En toch, we mopperen, we klagen. Steen en been. En zadelen uitvoerders op met verwijten, waar zij op dat moment ook niks mee kunnen.

Terwijl ik dit stukje schrijf, realiseer ik me dat ik geen spat beter ben. Lekker om effe te mopperen op de mopperaars en je te betrekken bij mijn ongenoegen. Toen ik de kliko mee naar binnen trok riep ik nog even richting straat "Als jullie het niet erg vinden doe ik effe niet mee met je gemopper!" Haha, stoer hoor, anti-mopperheld op badslippers…Heeft iemand het gehoord? Ach. Tijd voor koffie en krantje. Goeiemorgen!


©Wilma van Esch

Foto: Ophalen oude kliko's in december 

2 opmerkingen:

  1. Mopperen over mopperen. Moet kunnen zolang er ook alternatieven gloren. ;0)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kracht en energie van het gemopper kun je goed gebruiken in de oplossing. #omdenken

    BeantwoordenVerwijderen